03 218 78 17

Project

Warme Bedrijven

Na ‘de Warme Gemeente’ en ‘de Warme School’ vullen we de lijst aan met ‘het Warme Bedrijf’. Een omgeving die haar medewerkers mentaal fitter maakt om als organisatie een positieve buffer te zijn tegen de rukwinden die het werkleven soms onze richting uitstuurt. Samen met jullie als bedrijf/organisatie willen we een methodiek ontwikkelen die leidt tot een duurzaam welzijnsbeleid.

Webinar 1

De eerste stap is gezet met het webinar ‘Werk mee aan een Warm Bedrijf' dat we in januari organiseerden. Meer dan 100 bedrijven wisselden uit over de ingrediënten van een warm bedrijf en de obstakels om aan de slag te gaan met mentaal welzijn. Heb je het gemist maar ben je toch benieuwd naar de output?

Bekijk hier de samenvatting.

Webinar 2

Met de rijke input uit het 1ste webinar bouwden we het charter uit voor een mentaal welzijnsbeleid. Meer dan 80 organisaties gaven tijdens het tweede webinar groen licht voor dit charter. Ook wisselden de organisaties tools uit voor de pijlers ‘Gedragenheid en Visie’ en ‘Persoonlijk contact’. Wil je meer weten over het charter?

Bekijk hier de samenvatting.

Vijf enthousiaste pilootbedrijven (Helan, OLO-Rotonde vzw, WCZ Meerminnehof, Railtraxx NV, Agentschap Overheidspersoneel) zijn reeds in actie geschoten met de pijler ‘Gedragenheid en Visie’. Ze kregen enkele concrete opdrachten mee om uit te testen in hun organisatie, waaronder de gezondheidsmatrix.

Met hun feedback schaafden we de opdrachten bij om een zo sterk mogelijke match te maken met de werkvloer.

Wil je ook inzetten op meer gedragenheid en visie over welzijn?

Download hier onze 3 oefeningen en ga van start binnen jouw organisatie:

In de toekomst vullen we deze basisvoorwaarde verder aan.

Op zoek naar ondersteuning op maat? Contacteer ons via an@thehumanlink.be

Webinar 3

Als organisatie kan je niet zonder communicatie, maar wat houdt ideale bedrijfscommunicatie juist in ?

Op het derde webinar zoomden we in op onderzoek rond open, transparante en efficiënte communicatie. Ook het belang van inzetten op talenten en competenties kwam aan bod. Dankzij inspirerende breakout rooms, kregen we een gevarieerde mix van tips uit het werkveld.

Bekijk hier de samenvatting.

Webinar 4

Op 6 en 7 december 2022 kon je aan onze 4de webinar deelnemen. Tijdens dit webinar gingen we aan de slag met Autonomie en Leiderschap.

Bekijk hier de samenvatting.

Ook ditmaal konden we weer rekenen op boeiende input, recht uit het werkveld. Laat je inspireren!

Net gemist?

Schrijf je in voor onze webinar op 15 en 16 maart 2023 en werk mee aan een warm bedrijf!

Heb je vragen of blijf je graag op de hoogte van ons project? Stuur gerust een bericht naar rosien@thehumanlink.be (projectverantwoordelijke) of an@thehumanlink.be (administratieve opvolging).