03 218 78 17

The Human Link

Wie zijn we?

OVER ONS

The Human Link werd in 2004 opgericht door Tine Daeseleire. Het doel was steeds om samen met andere begeesterde mensen een organisatie uit te bouwen die zich richt op het bevorderen van psychisch welzijn. Daarnaast is het altijd even belangrijk geweest om intern een sfeer te scheppen waardoor mensen graag en enthousiast bij THL werken.

Ons

TEAM

Alle therapeuten en opleiders van The Human Link zijn Master in de klinische psychologie en hebben daarnaast een bijkomende opleiding gedragstherapie of eerstelijnspsychologie. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk gedreven, dynamisch, authentiek en professioneel en beschikken over vaardigheden om creatief en correct om te gaan met verschillende groepsdynamieken. We zetten in op kwaliteit door intervisie en supervisie, en brengen onze kennis regelmatig up to date door het volgen van opleidingen en congressen.

The Human Link is een hecht team! Een administratieve functie is net zoveel waard als die van de psycholoog. We doen het echt samen.

Anne Jans

In 2014 studeerde ik af als master in de klinische psychologie (optie volwassenen) en in 2020 beëindigde ik het postgraduaat gedragstherapie voor volwassenen aan de KUL. Doorheen de jaren is mijn interesse in het begeleiden van werkgerelateerde klachten steeds meer gegroeid en zag ik heel wat mensen met klachten van stress, overspanning en burn-out. Bij The Human Link is dit ook het domein waar ik me op richt. Mijn gesprekken vinden plaats in mijn praktijk te Peer. Ik ben dan ook vooral actief in de regio Limburg. Online consulten zijn eveneens mogelijk.

Anouk Schuermans

Als pas afgestudeerd klinisch psychologe, deed ik mijn eerste ervaring op als diagnosticus binnen een praktijk voor neuropsychologie en als gesuperviseerd individueel therapeut in een psychologenpraktijk in Gent. Al snel wilde ik me verder bijscholen, dus volgde ik een ACT-opleiding, waarna ik in 2016 startte met de vierjarige opleiding tot gedragstherapeut. Tijdens die opleiding kwam ik in aanraking met The Human Link en begon ik hier in 2018 als freelance therapeut. Binnen The Human Link specialiseerde ik mij in het werken met mensen met stress- en angstklachten en trauma-gerelateerde klachten. Dit heb ik tot 2020 gecombineerd met het werk binnen een multidisciplinaire praktijk. Hoewel ik enorm graag individuele therapie geef, werk ik sinds 2020 ook binnen het projectenteam van The Human Link. Het merendeel van mijn tijd besteed ik aan het project ‘Re-Set’, dat zich focust op de psychologische ondersteuning van vluchtelingen. Hierin kan ik mijn belangstelling voor cultuursensitief werk combineren met mijn interesses en ervaring in het werken met mensen met trauma-gerelateerde klachten. Mijn job bestaat vnl. uit het uitwerken van de materialen en het geven van de groepssessies. Daarnaast vind je mijn gezicht ook terug op de facebook- en instagrampagina van dit project.

Ariane Pierrard

Hallo! Mijn naam is Ariane Pierrard en als klinisch psycholoog (2006)/erkend eerstelijnspsycholoog (2019) maak ik sinds 2015 deel uit van het vaste team binnen The Human Link. Mijn expertise situeert zich op gebied van werkgerelateerde stressklachten, burn-out en acute stress (opvang en nazorg bij schokkende gebeurtenissen). Binnen onze preventieve deelwerking ben ik als projectverantwoordelijke een vast aanspreekpunt voor bedrijven en organisaties en verzorg ik zowel Nederlandstalige als Franstalige opleidingen en teamcoachingen. Daarnaast begeleid ik zelf ook opvang- en nazorggesprekken in bedrijven en ondersteun ik individuele medewerkers in het kader van werkgerelateerde coachingtrajecten. Ik streef naar een zo optimaal mogelijke verbinding tussen theorie, evidencebased werken en praktijk. Gezelligheid, gebeten door inhoud en in gesprek gaan met mensen, is waar ik van hou.

Babette Van Cleemput

Ik ben Babette en in 2016 studeerde ik af als klinische psycholoog aan de KULeuven. In 2020 rondde ik de permanente vorming Eerstelijnspsychologische Zorg af. Mijn studiekeuze had ik gemaakt nog voor ik het woord “psycholoog” fatsoenlijk kon uitspreken. Het denken en doen van mensen heeft me namelijk altijd al gefascineerd. Daarnaast droomde ik er als kind van “mensen te kunnen helpen”. Naïef? Zeker en vast! Intussen hecht ik vooral belang aan het versterken van veerkracht en zelfredzaamheid. In plaats van mensen helpen, wil ik informeren en motiveren zodat jij jezelf kan helpen. Mijn fascinatie voor de psychologie van de mens is wel overeind blijven staan. Bij The Human Link geef ik opleidingen in organisaties en bedrijven rond stress, aan zowel medewerkers als leidinggevenden. Daarnaast ga ik ook individueel aan de slag met mensen die door stress of angst op hun grenzen zijn gebotst. Ook draag ik mijn steentje bij aan de projectwerking. In de verschillende facetten van mijn werk zullen authenticiteit en betrokkenheid steeds op de voorgrond staan."

Bep Trogh

Hoi, ik ben Bep Trogh en werk sinds 2012 voor The Human Link. Als arbeids-en organisatiepsycholoog, erkend klinisch psycholoog en gedragscounselor maak ik deel uit van het team. Ik begeleid individuen en teams op gebied van werkgerelateerde stressklachten, burn-out en acute stress (opvang en nazorg bij schokkende gebeurtenissen). Daarnaast geef ik psycho-educatieve opleidingen, workshops en train-the-trainers binnen bovenstaande thema’s. Binnen de projectwerking van The Human Link probeer ik preventieve oplossingen te ontwikkelen en te implementeren naar verschillende kwetsbare doelgroepen toe. Tot slot ondersteun ik organisaties bij het uitwerken van hun beleid waarin het welzijn van de medewerkers centraal staat. Hoe ik het ook draai of keer het meeste energie haal ik uit daadkrachtig bezig zijn met mensen. En lachen natuurlijk !

Charlotte Spreutels

Ik ben Charlotte, klinisch psycholoog en gedragstherapeut. Sinds dit jaar heb ik de basisopleiding EMDR toegevoegd aan mijn ervaring. Bij The Human Link richt ik me op de begeleiding van werknemers met stressgerelateerde en burn out klachten in bedrijven regio Brussel. Daarnaast werk ik als zelfstandig psycholoog in twee praktijken met jongeren en volwassenen. De problematieken die me erg interesseren, zijn angsten en trauma. Ik vind het daarbij erg leuk om samen met de cliënt op ontdekking te gaan naar zijn eigen verhaal. Therapie is voor mij werken met het heden, met een blik op het verleden en met het oog op de toekomst. Daarnaast beschouw ik de opbouw van de therapeutische relatie als mijn belangrijkste bondgenoot voor een waardevolle samenwerking. Naast het werk kan je mij terugvinden achter de tekentafel, in de keuken of op de dansvloer. Mijn favoriete quote van het moment: “When you can’t look on the bright side, I will sit with you in the dark” (Mad Hatter)

Ellen De Ridder

"Wij zoeken versterking op de administratie van The Human Link. Lijkt mij iets voor u?" Marieke Impens, maart 2014. Zoals zo vaak had ze gelijk. THL en ik ‘matchten’. Samen zijn we gegroeid en elke dag ben ik trotser op deze verzameling mooie, geëngageerde, grappige mensen ‘on a mission’. Het dagelijks operationeel beleid van onze organisatie is mijn 3de kind. En zoals het spreekwoord wil: ‘it takes a village …’. Ik prijs mezelf dan ook heel gelukkig met al onze dorpelingen! Ah ja, ooit doe ik ook nog iets met kleren en crème glace. Binnen THL natuurlijk. 😉

Eveline Bockhodt

Mijn expertise situeert zich op gebied van stress- en angstklachten. Binnen The Human Link geef ik coaching en therapie met focus op werkgerelateerde stressklachten, re-integratietrajecten na burn-out en angstbegeleidingen met VR Bril. Ik maak sinds 2014 deel uit van ons bevlogen team. In het preventieve luik sta ik in als projectverantwoordelijke en vast aanspreekpunt voor organisaties. Daarnaast geef ik met veel enthousiasme workshops rond psychosociale risico’s op het werk en het versterken van veerkracht. En ik ben gespecialiseerd in opvang en nazorg na schokkende gebeurtenissen. Ik streef naar veiligheid en ruimte om verhaal te brengen en vanuit een motiverende houding tot een actiegericht fase en plan te komen. Oprecht inleving, deskundigheid en humor zijn kwaliteiten die mij typeren.

Greet De Ridder

Mijn naam is Greet De Ridder en ik ben projectcoördinator bij The Human Link. Ik ben in 2009 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Brussel als Master in de Politieke en Sociale Wijsbegeerte. Hoe belandt een filosoof in een zee van psychologen? Dat komt door mijn ervaring in projectmanagement en passie voor het werken met kwetsbare groepen die ik beiden opdeed bij Unicef België en Vlaams Instituut Gezond Leven. Bij The Human Link leid ik de verschillende projecten mee in goede banen. Ik zorg voor organisatorische ondersteuning aan de psychologen binnen het projectteam en ik ben het aanspreekpunt voor partners en deelnemers. Ik volg een project van begin tot einde op en zoek mee naar oplossingen voor eender welk probleem. Samen met onze partners proberen we het gesprek over mentaal welzijn toegankelijk te maken voor mensen voor wie het tot nu toe een luxe is.

Hadewijch Opdebeeck

Wie zoekt naar hulp, zoekt niet alleen steun maar ook verandering. Maar verandering brengen, hoe doe je dat? Om een antwoord te vinden op deze vraag komt de cliënt individueel bij mij terecht bij The Human Link. Empathisch en enthousiast zal ik meezoeken naar wat nodig is om verandering te kunnen bekomen. Mijn doel is om je handvaten te bieden zodat je zelf aan de slag kunt gaan tussen de sessies door. Ik gebruik hiervoor, naast de tools die ik gebruik als klinisch psycholoog, ook tools uit de gedragstherapie. Dat betekent dat we een actieve samenwerking aangaan, waarbij jij steeds kunt aangeven hoe het traject voor jou verloopt. Naast bij The Human Link ben ik ook werkzaam bij Psychologenpraktijk Brugge waar ik diverse problematieken behandel, gaande van stemmingsklachten tot burn-out. Ook ben ik bij de TOL aan de slag: een dienst waar mensen met ontwikkelingsstoornissen terecht kunnen.

Hanne Van Hirtum

Ik ben in 2010 afgestudeerd als Arbeids-en organisatiepsycholoog aan de KULeuven. Nadien ben ik 10 jaar actief geweest als preventieadviseur psychosociale aspecten bij een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk. Mijn hart ligt bij mensen. Mijn passie is hen begeleiden en ondersteunen zodat ze op een enthousiaste en gemotiveerde manier aan het werk kunnen gaan én op een veerkrachtige manier in het leven staan. Ik heb ruime expertise en ervaring in het ondersteunen en versterken van organisaties op vlak van mentaal welzijn. Het opmaken van een welzijnsbeleid, uitwerken van concrete acties op vlak van psychosociaal welzijn en het geven van opleidingen (stress-en burn-out, omgaan met schokkende gebeurtenissen,…) zijn mijn specialisaties. Binnen The Human Link geef ik workshops en opleidingen rond werkgerelateerde stressklachten en burn-out en begeleid ik bedrijven in het opzetten en implementeren van een psychosocoiaal welzijnsbeleid. Hiernaast heb ik mijn eigen praktijk als psycholoog waar ik mensen begeleid met o.a. stress en burn-out gerelateerde klachten.

Hanne Wijnants

Hallo, ik ben Hanne Wijnants. Ik ben klinisch psycholoog en gedragstherapeut i.o. aan de UGent. Voornamelijk op maandagen ben ik werkzaam in The Human Link. Hoofdzakelijk ga ik individueel op pad met cliënten met hulpvragen rond angstproblemen en/of werkgerelateerde klachten zoals stress en burn-out. Hiernaast geef ik ook groepssessies rond deze thema's. Naast The Human Link werk ik ook in PZ Bethanië waar ik afgelopen jaren veel ervaring opdeed rond angst- en stemmingsklachten, en ben ik er momenteel werkzaam in de verslavingszorg.

Héloïse Henris

Zoals mijn naam het al een beetje verraadt, ben ik Franstalig van oorsprong. Ik kwam naar Antwerpen op mijn 12 om naar de balletschool te gaan. Ik verloor hier echter snel mijn hart en maakte van Antwerpen mijn nieuwe thuishaven. Toevallig belandde ik in de modewereld en maakte daar een mooie carrière waardoor ik veel van de wereld heb mogen ontdekken. Na 10 fijne jaren en veel gereis was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik schoolde mij wat bij en ontdekte al vlug nieuwe skills in het plannen en organiseren. Wat mij voldoening geeft in mijn job is het bijstaan van mijn collega’s. En eerlijk gezegd, omringd worden door psychologen heeft zo zijn voordelen. Er is altijd wel iemand die naar mijn verhalen kan luisteren!

Ilse Wauters

Ik ben Ilse Wauters en klinisch psycholoog en gedragstherapeut. Ik begeleid binnen The Human Link voornamelijk mensen met trauma, angst en depressieve klachten en werkgerelateerde stressklachten. Naast mijn werk in The Human Link ben ik werkzaam binnen een centrum voor geestelijke gezondheidszorg. Ik ben een grote en enthousiaste fan van Acceptance and Commitment Therapy en integreer dit model in mijn begeleidingen. Dit vertaalt zich in mijn aanpak die actiegericht en waardegestuurd is.

Jessica Struyfs

Ik ben afgestudeerd aan de KU Leuven als klinisch en gezondheidspsychologe en gedragstherapeute. Binnen The Human Link begeleid ik mensen met angst-, stress en burnoutklachten en zorg ik mee voor de kennismakingsgesprekken om zo een geschikt begeleidingstraject mee uit te stippelen. Ik coach eveneens werknemers, teams en hun organisatie in verband met werkgerelateerde klachten. Mijn kennis met betrekking tot deze thema’s neem ik ook mee in de vormingen die ik binnen verschillende bedrijfscontexten geef aan leidinggevenden en medewerkers over chronische stress en burnout. Verder verzorg ik ook opvang en nazorg bij schokkende gebeurtenissen en geef vormingen hierrond. Naast mijn werk binnen The Human Link, vang ik ook slachtoffers op van schokkende gebeurtenissen tijdens de acute (ramp)fase.

Joline Callens

Ik ben Joline Callens, klinisch psycholoog en gedragstherapeut, en sinds eind 2019 werk ik als freelancer voor The Human Link. Ik woon en werk in Kortrijk, en neem dan ook de West-Vlaamse dossiers op mij. Naast mijn opdrachten voor THL werk in groepspraktijk Plan C en ben ik verbonden aan het Centrum Kind en Adolescent van de UGent. Voor het overige heb ik mijn handen vol aan mijn gezin met 2 jonge kindjes. Ik houd ervan om buiten te zijn, onder de mensen, en ga graag op zoek naar nieuwe dingen. Maar ik kan me evengoed een avond bezig houden met handwerk, een goed boek of een serie of film. Hoe we als mensen met anderen en de wereld rondom ons omgaan, ligt me na aan het hart. Daarom maak ik er een punt van om mensen op straat aan te kijken en te begroeten, sta ik open voor iedereen en ieders verhaal, gaan wij zonder eigen auto door het leven en eten wij flexitarisch. Tot in’n droai!

Lies Pollet

Ik ben afgestudeerd in 2009 aan de KULeuven als Master in de Arbeids- en organisatie Psychologie . Na mijn studies heb ik in loondienst gewerkt in het bedrijfsleven als sales- en marketingmanager, dus stress in allerlei vormen en kleuren is me niet vreemd!;) Sinds 2015 ben ik mijn passie voor psychologie anders gaan vormgeven. Naast het volgen van een bijkomende masteropleiding oplossingsgerichte cognitieve systeemtherapie, aangevuld met ACT (3de generatie gedragstherapie) en basis EMDR (traumaverwerking) ben ik zo aan de slag gegaan met individuele cliëntondersteuning, en sinds 2017 geef ik ook opleiding in bedrijven omtrent omgaan met stress en preventie van burn-out, zowel aan werknemers als aan leidinggevenden. Sinds de geboorte van ons dochtertje in 2020 is dit mijn voltijdse bezigheid geworden. Ik hou ervan te bouwen op de eigen ervaringen van cliënten, samen te zoeken naar hun sterktes en de coping skills die ze de afgelopen jaren al hebben bovengehaald te versterken en aan te vullen met wetenschappelijk onderbouwde inzichten; methoden en technieken!

Marieke Impens

Gestart in 2009 ben ik sinds kort medezaakvoerder van deze toffe boîte! Vanuit de ambitie om geen “softe” psycholoog te worden en mijn nood aan een degelijke portie wetenschappelijkheid binnen de psychologie, startte ik mijn professionele carrière als theoretisch psycholoog en behaalde ik een getuigschrift in de neuropsychologie. Omdat mijn honger nog niet helemaal gestild was, behaalde ik in 2011 mijn postgraduaat Gedragstherapie aan de KULeuven. Dit denkkader is helemaal op mijn lijf geschreven. Mijn focus ligt enerzijds op het professionaliseren en het uitbouwen van de expertise in The Human Link. Daarnaast blijf ik ook gebeten om zowel bedrijven als particulieren zelf te ondersteunen waar mogelijk. Ik ben ook erkend supervisor binnen de gedragstherapie en op die manier kan ik mijn expertise en know how doorgeven aan collega’s.

Nouria Bigaré

Mijn naam is Nouria Bigaré, als klinisch psychologe (sinds 2014) en eerstelijnspsychologe in opleiding, maak ik sinds 2017 deel uit van het vaste team binnen The Human Link. Mijn expertise situeert zich op gebied van werkgerelateerde stressklachten, burn-out en acute stress (opvang en nazorg bij schokkende gebeurtenissen). Binnen onze preventieve deelwerking ben ik als projectverantwoordelijke een vast aanspreekpunt voor bedrijven en organisaties en verzorg ik opleidingen en teamcoachingen. Daarnaast begeleid ik zelf ook opvang- en nazorggesprekken in bedrijven en ondersteun ik individuele medewerkers in het kader van werkgerelateerde coachingtrajecten. Met mijn enthousiasme en gedrevenheid probeer ik zoveel mogelijk mensen warm te krijgen om in te zetten op het welzijn van zichzelf en anderen. Graag tot ziens!

Sam Neefs

Sam Neefs is klinisch psycholoog (UGent, 2014) en volgt sinds 2019 de 4-jarige opleiding tot gedragstherapeut (UGent). Binnen The Human Link begeleidt hij zowel particulieren met uiteenlopende klachten, als medewerkers uit bedrijven. Sam deed ervaring op in een centrum voor geestelijke gezondheidszorg, de bijzondere jeugdzorg, en een privé praktijk voor klinische psychologie. Hij werkte ook een tijdlang in het jeugdhuiswerk, waar hij zijn passie voor muziek combineerde met vrijwilligers enthousiasmeren om evenementen te organiseren.

Sas Idzerda

Ik ben Sas. Een paar jaar geleden kwam ik als administratief medewerkster bij The Human Link aan het onthaal werken. Al vanaf het moment dat ik de vacature voor deze job zag, speelde er de slogan ‘Op een dag vind je de job van je leven’ door mijn hoofd. En al snel kon ik bevestigen dat dat met deze job in deze context ook echt gebeurd is. Hoewel ik van opleiding in oorsprong Klinisch Psycholoog ben, heb ik ook al jaren werkervaring op het gebied van administratie en boekhouding, omdat ik dat werk gewoon heel erg leuk vind. Dus in een administratieve job bij dit psychologisch expertisecentrum komen voor mij mijn 2 grote interessegebieden mooi samen. Inmiddels heb ik mij ook bijgeschoold in de boekhouding en ben ik overgestapt van mijn functie aan het onthaal naar de job van boekhoudster in dit fijne team.

Shany Van Elslander

Mezelf voorstellen in een notendop, oké let's do this! Ik ben Shany Van Elslander, Master in de Klinische Psychologie met een passie voor, je raadt het al, mensen! In volle overtuiging koos ik voor dit hulpverlenend vakgebied omdat ik samen met mensen hun psychische (on)gezondheid bespreekbaar en behapbaar wil maken. In onze maatschappij gaat alles vandaag zeer snel en lopen we onszelf vaak voorbij, terwijl de focus op het hier en nu ook zo mooi kan zijn. Energie halen uit je job is voor mij daarin een belangrijke waarde, iets dat ik ook graag bij anderen bewaak. Daarom ben ik de werk-sector ingekropen met als resultaat: ik voel me helemaal op mijn plaats! Binnen de THL werk ik voornamelijk rond preventie van stress en burn-out, met de quote van Jon Kabat-Zinn in mijn achterhoofd: "Je kan de golven niet stoppen, maar wel leren surfen". In kader hiervan geef ik workshops en psycho-educatie sessies binnen verschillende organisaties. Eveneens begeleid ik mensen die reeds moeilijkheden ondervinden ook individueel. Dat ik mij hier elke dag op kan focussen, samen met collega's die dezelfde visie delen, maakt van mij een gelukkig kind in de snoepwinkel!

Tine Daeseleire

Ik ben Master in de Klinische psychologie, gedragstherapeute en erkend supervisor van de VVGT (Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie). Ik ben vertegenwoordiger van België in de EABCT (European Association of behavioral and Cognitive Therapy), ondervoorzitter van de VVGT en externe docent aan KULeuven, VUB en Ugent. Ik ben stichter van de tweejaarlijkse interuniversitaire opleiding in EerstelijnsPsychologischeZorg (ELP) en ontwikkelde vele psycho-educatieve programma’s rond depressie, angst, stressbeheersing in de werksituatie, voorkomen van burn-out, piekeren. Ik hou ervan om innovatief en creatief met psychische gezondheid bezig te zijn zodat onze mentale gezondheid even sexy, kwalitatief en concreet wordt als onze lichamelijke gezondheid.

Tine Neyens

In 2008 studeerde ik af als licentiate in de klinische psychologie en in 2019 als gedragstherapeut. Ik heb ervaring in het werken in diverse settings - gaande van kinderpsychiatrie tot individuele therapie bij volwassenen. Binnen The Human Link richt ik me voornamelijk op het coachen van personen met werkgerelateerde stressklachten in de regio Oost-Vlaanderen.

Tom Van Daele

Als klinisch psycholoog en onderzoeker draag ik binnen The Human Link voornamelijk bij aan het praktijkgericht onderzoek, in het bijzonder rond de onderbouwing van de technologie die binnen het hulpverleningsaanbod wordt ingezet. Verder vind je me meestal terug bij de Expertisecel Psychologie, Technologie & Samenleving, verbonden aan de Thomas More-hogeschool. Daarnaast ben ik ook nog verbonden aan KU Leuven en Queen’s University Belfast. Meer informatie kan je ook vinden op mijn persoonlijke website.

Ysaline de Posson

Na tien jaar in de forensische psychiatrie ben ik in 2017 gestart als zelfstandige klinisch psycholoog. Ik werk graag met stress en angstproblematieken en heb me daarin gespecialiseerd. Ik volgde een ACT-opleiding en ben de gedragstherapie opleiding in Gent aan het afronden. Ik ga graag op onderzoek samen met de cliënt. Mijn aanpak is down to earth en tegelijkertijd creatief.

Het team

Anne Jans

Anouk Schuermans

Ariane Pierrard

Babette Van Cleemput

Bep Trogh

Charlotte Spreutels

Ellen De Ridder

Eveline Bockhodt

Greet De Ridder

Hadewijch Opdebeeck

Hanne Van Hirtum

Hanne Wijnants

Héloïse Henris

Ilse Wauters

Jessica Struyfs

Joline Callens

Lies Pollet

Marieke Impens

Nouria Bigaré

Sam Neefs

Sas Idzerda

Shany Van Elslander

Tine Daeseleire

Tine Neyens

Tom Van Daele

Ysaline de Posson