Nieuws

& publicaties

Maak kans op een gratis Teamversterkingstraject!

Wil jij de mentale gezondheid van je team eerstelijns-zorgverleners versterken? Kan je team wel wat praktische tips en tricks gebruiken om aan meer zelf- en teamzorg te doen? En wil je dit allemaal leren tijdens een gratis Teamversterkingstraject?

Stuur dan vóór 8 mei 2024 een mailtje naar kathleen@thehumanlink.be en vertel ons waarom jouw team de ideale match is voor een gratis Teamversterkingstraject! We geven in totaal 6 Teamversterkingstrajecten weg.

De winnaars worden bekendgemaakt begin juni.

Meer informatie over het Teamversterkingstraject vind je hier. Veel succes!

De gratis Teamversterkingstrajecten worden gefinancierd door de Vlaamse overheid.

Marieke sprak met Protime

“Ongeduldig.” “Mondig.” “Een grote focus op mentaal welzijn.” Gen Z’ers worden op veel verschillende manieren getypeerd, maar zijn die allemaal accuraat? Is het verschil met de generaties werkelijk zo groot en mocht dat het geval zijn, hoe komt dat dan? Marieke sprak met Protime en liet haar licht schijnen over de jongste generatie werknemers en hoe je je werkvloer op hun komst kan voorbereiden.

Lees hier het volledige interview.

THL werft aan

Wij zijn op zoek naar een klinisch psycholoog om als zelfstandige ons team te vervoegen voor het begeleiden van kortdurende therapieën en coachingtrajecten.

Meer weten? Klik hier voor de volledige vacature.

Marieke sprak bij de Zevende Dag

Op 13 maart 2022 was onze collega Marieke Impens te gast bij het praatprogramma de Zevende Dag. Ze sprak er over het belang van het aanreiken van de juiste tools en het aanleren van de juiste vaardigheden aan de gezinnen die zich opgegeven hebben om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. The Human Link wil heel erg graag haar steen bijdragen aan de psychosociale ondersteuning van de #plekvrij-ers en de scholen vanuit de rotsvaste overtuiging dat een goede aanpak nu echt veel leed in de toekomst kan voorkomen. Bekijk hier het volledige interview.

HRM Connect - Stress en burn-out

Deel 1

Het psychosociaal welzijn op de werkvloer staat meer dan ooit onder druk, onder meer door het feit dat de werkvloer hoe langer hoe meer digitale vormen aanneemt en medewerkers in deze uitdagende tijden ook vaker van thuis uit aan de slag zijn. De psychische gevolgen van die veranderingen zijn niet te onderschatten en het feit dat steeds meer medewerkers zich hoe langer hoe verder (en langer) verwijderd vinden van de HR-afdeling maakt de kwestie dubbel uitdagend.

De HRMConnect-redactie bundelde de krachten met The Human Link om u in vijf bijdragen verder te begeleiden omtrent het omgaan met en voorkomen van stress en burn-out. We starten met het algemeen kader.

Deel 2

Dit is de tweede bijdrage in een vijfdelige reeks rond stress en burn-out. De huidige bijdrage legt vooral de focus op een goed beleid inzake stress en welzijn. We overlopen met de lezer welke taken vervat zitten in een degelijk beleid en hoe de verschillende spelers ingezet kunnen worden om deze taken te vervullen. Concrete do’s en don’ts worden met jou overlopen. We grijpen hierbij terug naar bepaalde modellen die in bijdrage 1 reeds verduidelijkt werden.