sensitieve zorg
Verscherp als eerstelijnszorgverlener je kennis en expertise van LGBTI+ sensitieve zorg via verdiepende workshops en verlaag zo de drempels naar zorg voor LGBTI+ personen.
sensitieve zorg
Verscherp als eerstelijnszorgverlener je kennis en expertise van LGBTI+ sensitieve zorg via verdiepende workshops en verlaag zo de drempels naar zorg voor LGBTI+ personen.
LGBTI+ sensitieve zorg is zorg met aandacht voor de specifieke kwetsbaarheden, noden en behoeften van LGBTI+ personen en met kennis van gender, seksuele diversiteit en identiteit
.
Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 30% van de LGBTI+ personen zorgmijdend
is uit (angst voor) slechte ervaringen. Via gratis workshops willen we de kennis en expertise
van eerstelijnszorgverstrekkers rond LGBTI+ sensitieve zorg vergroten en zo ook de drempel naar zorg verlagen
voor LGBTI+ personen.
De workshops werden ontwikkeld en georganiseerd in samenwerking met çavaria (de Vlaamse belangenverdediger van LGBTI+ mensen en koepel van LGBTI+ organisaties) en in opdracht van de Vlaamse Overheid.
Voor alle eerstelijnszorgverstrekkers in Vlaanderen
: sociaal werkers, tandartsen, kinesisten, psychologen, zorgkundigen, verpleegkundigen, …
Momenteel organiseren we 2 gratis en online workshops
die qua inhoud deels overlappen, met een focus op de doelgroep van die specifieke workshop. Je kan de 2 workshops volgen of de workshop die het meeste aansluit bij jouw job.
Doelgroep: voor iedereen met een beroep gericht op het versterken van mensen, bv. sociaal werkers, diëtisten, ergotherapeuten, psychologen, seksuologen, apothekers, …
Onderwerpen: basisinfo over gender, seksuele diversiteit en identiteit, hoe inzetten op verbinden, hoe een veilige omgeving creëren, naar waar doorverwijzen, …
Doelgroep: voor iedereen met een beroep gericht op het behandelen en verzorgen van mensen, bv.: zorgkundigen, verpleegkundigen, psychologen, seksuologen, huisartsen, …
Onderwerpen: basisinfo over gender, seksuele diversiteit en identiteit, hoe inzetten op verbinding, hoe een veilige omgeving creëren, naar waar doorverwijzen, …
Stuur een mailtje naar lene@thehumanlink.be
Wil je graag op de hoogte blijven van onze verdere ontwikkelingen binnen dit project?