Aanbod

Stress / Burn-out

Stress, overspanning en burn-out

Momenten van stress kan je niet altijd uitsluiten. Er gebeuren immers zaken in het leven die je soms niet zelf onder controle hebt en die spanning of stress veroorzaken. Maar als deze periode van stress lang blijft aanhouden, bestaat de kans dat je overspannings- of burn-out klachten ontwikkelt. Deze klachten zullen jouw (optimaal) functioneren in de weg staan. Om de wanhoop die daardoor ontstaat om te buigen tot inzicht en uitzicht is aangepaste ondersteuning door een deskundige in dit proces van onmiskenbaar belang.

Psychologen van The Human Link zetten hun kennis en vaardigheden in, in verschillende stadia:

  • voorkomen dat mensen uitvallen

  • efficiënte ondersteuning van mensen in hun herstelproces (evt. in combinatie met arbeidsongeschiktheid)

  • re-integratie in de werksituatie na een periode van burn-out.

Je kan rond deze thema’s bij ons terecht in de vorm van individuele therapie. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden tot begeleiding in groep

Piekeren, faalangst, perfectionisme of slaapproblemen worden vaak geassocieerd met stressproblematiek. In ons aanbod bieden we ook de mogelijkheid om specifiek met deze thema’s aan de slag te gaan.

Aanbod

Stress gerelateerde onderwerpen

Piekeren

Krijg je je hoofd soms moeilijk op nul, en flitsen gedachten te pas en te onpas door je hoofd, dan is het misschien zinvol om hiermee aan de slag te gaan. We leren jou hoe je terug meer controle krijgt over jouw gedachten. Op die manier kan de stress die door deze gedachten wordt veroorzaakt ook aangepakt worden. Dit kan een thema zijn dat in individuele therapie aan bod komt. Anderzijds worden er ook op bepaalde momenten psycho-educatieve sessies georganiseerd in groep.

Faalangst

Het vraagt veel energie om voortdurend schrik te hebben dat je tekort zal schieten of dat je aan bepaalde verwachtingen van jezelf of anderen niet zal kunnen voldoen. In een individuele begeleiding geven we je graag inzicht in dit proces en helpen we je om meer zelfzeker te worden.

Perfectionisme

Ervaar jij voortdurend spanning omdat je voor jezelf (en/of anderen) onrealistisch hoge doelen stelt? Investeer je zoveel tijd en energie in een poging om je doelen te behalen, waardoor je andere zaken die voor jou belangrijk zijn, gaat verwaarlozen. Psychologen in The Human Link kunnen met jou aan de slag om dit patroon te doorbreken in een individuele therapie.

Slaap

Stress kan een impact hebben op jouw slaap. Maar slecht slapen kan ook weer stress in de hand werken. Als jij je herkent in deze frustrerende vicieuze cirkel, kan je met dit thema zeker aan de slag in individuele therapie. Anderzijds worden er ook op bepaalde momenten psycho-educatieve sessies georganiseerd in groep.