03 218 78 17

Let's talk

Mental Health

…door onze kennis en expertise door te geven aan hulpverleners die dagelijks te maken krijgen met de thematieken waarin wij gespecialiseerd zijn; zoals stress, angst en trauma.

Onze

Expertises

Op een wetenschappelijk onderbouwde manier willen we hulpverleners de juiste inzichten en praktijkervaringen mee geven. Dit met als doel om mensen preventief te wapenen tegen de psychische gevolgen van stress, schokkende gebeurtenissen, angst en burn-out. Via het adviseren, opleiden, coachen en superviseren van hulpverleners in de 1ste lijn proberen we hen te versterken in hun preventieve rol op het vlak van psychische gezondheid.

“Onze psychologen zijn allen vertrouwd met praktijksituaties en hebben specifieke ervaring in bepaalde expertisedomeinen zoals stress en trauma.”

MARIEKE IMPENS

The Human Link - Klinisch psychologe & gedragstherapeute

Aanbod

Op Maat

We helpen organisaties, bedrijven en zorgverleners om op een wetenschappelijk onderbouwde manier de psychische gezondheid van mensen te optimaliseren. We willen hen de tools geven om concreet preventieve en curatieve acties te kunnen ondernemen op vlak van chronische stress en opvang en nazorg bij schokkende gebeurtenissen evenals het correct behandelen of doorverwijzen van verschillende angstproblematieken.

Want ook particulieren kunnen bij ons terecht voor een specifieke begeleiding van werk gerelateerde problemen, de verwerking van traumatische gebeurtenissen en voor het beter omgaan met uiteenlopende angstklachten.

Het is dus primordiaal dat wij andere zorgverleners bijstaan en opleiden in het correct diagnosticeren, accuraat begeleiden of gemotiveerd doorverwijzen van deze cliënten.

Meer gedetailleerde toelichting over onze expertisedomeinen vindt u hier:

Chronische Stress

Risico’s op chronische stress: preventie en behandeling van stress, overspanning en burn-out.

Lees meer >

Acute Stress

Risico’s op acute stress: veiligheidsgedrag, opvang na schokkende gebeurtenissen, preventie en behandeling van PTSS.

Lees meer >

Angst

Angstproblematieken (die ook in de werksituatie een impact kunnen hebben): spreekangst, faalangst, vliegangst, sociale angst, …

Lees meer >

Mentaal Welzijn Algemeen

Aanpak van algemeen welzijn: veerkracht, slaap, piekeren, …

Lees meer >

Agenda

Opleidingen voor Hulpverleners

Data

Opleidingen

Prijs

Maandagen 27/02 en 13/03/2023 van 19u00 tot 22u00

Burn-out in de artsenpraktijk

Artsen dienen meer tools en know how te hebben over de rol die zij kunnen vervullen in de diagnose, signaaldetectie, exploratie, gemotiveerd doorverwijzen en kortdurend coachen van patiënten met burn-out.

€ 250,00
€ 250,00

Woensdag 28/6 en donderdag 29/6/2023 van 9u30 tot 16u30 - inclusief lunch

Behandeling van burn-out voor klinisch psychologen

In deze tweedaagse workshop bieden we een kader waarin we burn-out goed afbakenen van andere psychische problemen. We introduceren een helder begeleidingsplan om zo vlug mogelijk tot herstel te komen..

€ 450,00
€ 450,00

Woensdagen 14/06 en 28/06/2023 van 19u00 tot 22u00

Burn-out in de artsenpraktijk

Artsen dienen meer tools en know how te hebben over de rol die zij kunnen vervullen in de diagnose, signaaldetectie, exploratie, gemotiveerd doorverwijzen en kortdurend coachen van patiënten met burn-out.

€ 250,00
€ 250,00

Ga naar het OPLEIDINGSAANBOD

Alda Van Esbroeck - Talent Expert OMP.

“The Human Link is voor ons sinds enkele jaren een fijne en betrouwbare partner in o.a. de uitbouw van onze Well-being policy.”