Project

Corona Babbels

(gerealiseerd)

Corona Babbels

In samenwerking met Stad Antwerpen leidt The Human Link medewerkers van kleine organisaties, die werkzaam zijn in de sociale sector, gratis op om groepsgesprekken te voeren over de impact van Corona. Deze medewerkers werken meestal met een bepaalde kwetsbare doelgroep en hebben mandaat en expertise opgebouwd in het bereiken van deze moeilijk bereikbare doelgroep. Aan de ene kant wil Stad Antwerpen met de Corona Babbels de noden van deze kwetsbare burgers detecteren die zijn ontstaan vanuit de corona crisis. Aan de andere kant wil ze hen aansporen tot mentale hygi├źne en zoeken van sociale steun.

De opleiding start met een e-learning waarin theoretische kaders worden aangereikt. In het online webinar, dat erna volgt, worden competenties, zoals motiveren, emoties opvangen en hanteringsmechanismen detecteren onder leiding van een psycholoog geoefend. Enkele weken later wordt een (online) supervisie moment georganiseerd waar de specifieke vragen, problemen en casussen bij het voeren van de corona babbels besproken kunnen worden.

Indien u geïnteresseerd bent in het realiseren van een gelijkaardig project, aarzel niet u zich tot greet@thehumanlink.be of bep@thehumanlink.be te wenden.