03 218 78 17

Subsidie VDAB

Loopbaanbegeleiding

Waarvoor kan je Loopbaancheques bij ons gebruiken?

In het kader van loopbaanbegeleiding bieden we ondersteuning in de vorm van individuele coachingen, cursussen en leertrajecten. We leren praktische vaardigheden aan en streven er naar om competenties te versterken die helpen bij het voorkomen van stress en burn-out bij. Medewerkers die hersteld zijn van burn-out staan we bij bij hun re-integratie in de werksituatie.

De coaching heeft vooral tot doel om een goede afstemming te krijgen tussen de persoonlijke aanpak van de werkgerelateerde zaken en de steun die door de organisatie gegeven kan worden. Door onze manier van werken beogen we een optimale 'match' tussen organisatiecontext en individu. Uit onderzoek blijkt dat het betrekken van de organisatiecontext in de loopbaanbegeleiding betere resultaten oplevert dan zich enkel richten op het individuele coachingstraject. We stimuleren de persoon om contact op te nemen met de leidinggevende en/of HRM om ook medewerking voor de loopbaan te verkrijgen vanuit de context. We richten ons op het bereiken van de volgende doelstellingen:

  • Het ontdekken, het versterken of het ontwikkelen van de loopbaancompetenties die nodig zijn om je loopbaan zelf in handen te nemen (word je eigen loopbaancoach!)

  • Mensen met plezier naar hun werk te laten gaan en bevlogen te blijven (psychische hygiĆ«ne!).

  • Concreet en praktisch inzetten veerkracht (zelfzorg!)

  • Bevorderen van psychisch welzijn (een gezonde loopbaan!)

  • Een snelle en efficiĆ«nte re-integratie in het werkveld (plan ter preventie van herval, eventueel aangepaste loopbaan!)

Voor meer informatie mag je gerust ook mailen naar shany@thehumanlink.be