03 218 78 17

Cursus in open aanbod

Behandeling van burn-out voor klinisch psychologen

maandag 12/12 & dinsdag 13/12/2022 van 9u30 tot 16u30

Onze prijs: €450 (Excl btw)

  •  Locatie: Grotesteenweg 93, 2600 Berchem (indien nodig online)

  • Lesgeefster: Marieke Impens en Lauranne Vanaken

  •  Betalen met KMO portefeuille mogelijk

Een goede behandeling van burn-out begint bij een adequate diagnose. Burn-out moet in het juiste perspectief gezet worden.

De rol van de huisarts is belangrijk voor een snelle detectie. Daarnaast is er een belangrijke taak weggelegd voor klinisch psychologen om mensen die opgebrand geraken op een efficiënte wijze te begeleiden en snel te reïntegreren. Eerst en vooral om ergere gezondheids- en andere problemen te voorkomen: lange werkonbekwaamheid, financiële problemen, relatieproblemen, verbittering of zelfs depressie. Ook het betrekken van de (werk)omgeving bij de aanpak van burn-outklachten en het samenwerken met andere disciplines wordt al te vaak vergeten, hoewel dat in deze context een belangrijke meerwaarde is.  

In deze tweedaagse workshop bieden we een kader waarin we burn-out goed afbakenen van andere psychische problemen. We introduceren een helder begeleidingsplan om zo vlug mogelijk tot herstel te komen. 

Aangezien burn-out zich vooral bij gezonde volwassenen voordoet, hanteren we een gezondheidspsychologisch model dat vertrekt vanuit de gezonde mens. Deze workshop is specifiek op maat van de (eerstelijns-) klinisch psychologen praktijk. We reiken concrete handvaten aan om cliënten met burn-out efficiënt te begeleiden en te re-integreren in hun werkcontext. Het is een interactieve vaardigheidstraining die vertrekt vanuit reële casussen.

Schrijf je online in :

ADRES
BEDRIJFSGEGEVENS (indien van toepassing)
STUUR FACTUUR NAAR DERDE PERSOON (indien van toepassing)

BETALING

Vink aan wat van toepassing is