Cursus in open aanbod

Angst

en exposure in de

(eerstelijns)

psychologische

praktijk

Maandag 15/07/2024 van 9u30 tot 16u30 - inclusief lunch

Onze prijs: €250 (Excl btw)

Extra module:

Dinsdag 16/07/2024 van 9u30 tot 16u30 - inclusief lunch

Onze prijs: €250 (Excl btw)

  •  Locatie: Eikelstraat 66, 2600 Berchem

  • Lesgeefster: Marieke Impens

Angst kennen we in verschillende maten en gewichten. Omdat het een transdiagnostisch gegeven is, gaat er quasi geen enkel traject voorbij zonder dat er rond angst gewerkt wordt.

Denk dus niet alleen aan de patiënten met een specifieke fobie, maar ook de mensen die angstig zijn voor imperfectie, mensen met angst voor verdriet in het kader van een rouwtraject, mensen met angst voor negatieve emoties in het kader van verslavingsproblematiek, etc. Het is dus ontegensprekelijk dat een zekere behendigheid in het werken met angst cruciaal is als therapeut in de klinische praktijk!

In deze cursus gaan we de belangrijkste gedragstherapeutische inzichten rond exposure toepassen op uiteenlopende angsten en krijg je heel handige tools aangereikt. Ervaar je nog een hoge drempel om aan de slag te gaan met exposure? Of probeer je het wel maar lijkt het toch niet helemaal te werken zoals het wordt beloofd in de literatuur? Of worstel je met de vraag “hoe ver je kan gaan” wanneer het exposure betreft? Of ben je gewoon benieuwd of er vanuit de recente literatuur nog interessante ontwikkelingen zijn die jouw expertise nog naar een hoger niveau kunnen tillen? Schrijf je dan zéker in!

  • Tijdens de eerste dag ligt de focus op de ‘basisprincipes’.

  • Tijdens de tweede (optionele) dag wordt er dieper ingegaan op introceptieve exposure en imaginaire exposure: twee exposuretechnieken die niet mogen ontbreken in jouw rugzak. Je kiest zelf of je deze tweede opleidingsdag de moeite waard vindt.

The Human Link werkt voornamelijk met volwassenen in een eerstelijnscontext, waardoor de inspiratie voor het materiaal vooral uit deze context wordt gehaald.

(Opgelet: deze opleiding komt niet in aanmerking voor betaling via de KMO-portefeuille.)